SAS-Boost | Potansiyelini Keşfet

SAS-Boost (Gelişimsel Sorunlar İçin)

Program nörolojik temelli bozukluklar arasında yer alan otizm spektrum bozukluğu, down sendromu, asperger sendromu, serebral palsi gibi durumlarda çocukların ve yetişkinlerin yaşam kalitesinin artmasında yardımcı olur. 3 yaş ve üstü çocuklar için nörogelişimsel bozukluklar arasında yer alan Otizm Spektrum Bozukluğu, Asperger Sendromu, Down Sendromu ve Serebral Palsi gibi durumlarda günlük 1 saatlik seanslarla 20 ila 28 gün boyunca uygulanır. Müzik ve konuşma dinletilerine ek olarak programlar da frekans, kelime ve zaman eğitim elemanları da içerebilir. İsteğe bağlı olarak çocuğun ses kaydı alınarak konuşma gelişimini teşvik etmek için kullanılabilir.

  • Duyusal İşlemleme: Duyusal girdilerin daha iyi bir şekilde işlemlenmesini sağlar.
  • Tekrarlayan Davranışlar: Stresi ve kaygıyı azaltır.
  • Sosyal Beceriler: Sosyal iletişimin artmasını sağlar.
  • Dil & Konuşma: Beynin dil ve konuşmadan sorumlu alanlarını (özellikle sol hemisfer) uyarır.

Fakat çoğunlukla 12 ile 18 ay arasında ilk kelimeler oluşmaya başlar. Eğer bu dönemler arasında konuşma başlamazsa birçok ebeveyn çocuklarının dil ve konuşma gelişimiyle ilgili birtakım endişeler yaşayabilir. Dil ve konuşma bozuklukları hem çocuğunuzun hem de sizin hayatınızı olumsuz etkileyebilir.

Dil ve Konuşma Bozuklukları

Dil ve konuşma bozuklukları pek çok değişik biçimde ortaya çıkar ve çocuklar bir ya da birkaç problemi eş zamanlı yaşayabilirler. Çocuklarda en sık görülen dil ve konuşma problemleri;

  • Gecikmiş dil ve konuşma bozuklukları.
  • Artikülasyon, fonolojik bozukluk.
  • Dili anlamaya ve ifade etmeye ilişkin zorluklar.
  • Nörolojik kökenli bozukluklar.
  • Akıcı konuşma problemi.
  • Ses bozukluğu.

Dil ve Konuşma Bozuklukları ve Beyin

Dil ve konuşma bozukluklarında işitme duyusu belirleyici rol oynar. Duymayı engelleyen bir yapısal bozukluk yoksa eğer dil ve konuşma bozukluklarının birçoğu duyulan seslerin beyinde nasıl işlendiğiyle alakalıdır.

Beynin sol yarı küresi konuşma ve dili anlamadan sorumludur. Sol kulaktan duyulan sesler beynin sağ küresine, sağ kulaktan duyulan sesler ise beynin sol yarıküresine iletilir. Dolayısıyla dil ve konuşma gelişiminde sağ kulak baskınlığı ve sol yarı kürenindeki yer alan dil ve konuşma merkezinin etkin olmasının önemi büyüktür.

Kısaca, beynin sağ ve sol yarı kürenin arasındaki iletişimin ve her bir kürenin fonksiyonlarının gelişimi bireyin dil ve konuşma becerilerini belirleyen faktörlerdir.

Gelişim Oranları

SAS – Boost Dinleti Programı, önemli oranda başarıya ulaşarak çocuğunuzu özgüveni yüksek bir birey olarak geleceğe hazırlıyor.

0 %
Dil ve Konuşma
0 %
Sosyal İletişim
0 %
Komutları Algılama
0 %
Davranış
Bizi Arayın
Whatsapp